Direct naar de inhoud.
Gelkinge: Een Nieuwe Identiteit voor Ons Medisch Specialisten Collectief

Op dinsdag 19 december 2023 vond de eindejaarsbijeenkomst van het MSB Martini plaats. Een bijzondere bijeenkomst, want hier werd de nieuwe naam en de nieuwe huisstijl bekend gemaakt. Marketing en Communicatie bureau Puuridee heeft een presentatie gegeven over dit proces.

Het bestuur is maanden druk bezig geweest met Puuridee om een geschikte nieuwe naam te vinden die zou zorgen voor een eigen identiteit voor de maatschap. Een eigen identiteit is nodig omdat er de komende jaren veel zal gaan veranderen in het zorglandschap. Hierdoor kan het zijn dat er, naast de goede samenwerking met het Martini Ziekenhuis, aan de Medisch Specialisten wordt gevraagd om ook buiten de muren van het ziekenhuis te gaan werken

Nieuwe identiteit passend bij onze kernwaarden

Vanaf januari 2024 gaat het MSB Martini verder onder de naam Gelkinge Medisch Specialisten Collectief!

Gelkinge was de familienaam van een invloedrijke familie uit de stad Groningen. In de middeleeuwen speelden ze een belangrijke rol in de strijd van de stad tegen de bisschop van Utrecht. Mede dankzij de familie Gelkinge heeft Groningen stadsrechten gekregen. Gelkinge kwam dus op voor de rechten van de bewoners, net zoals MSB Martini opkomt voor de belangen van haar maten.

Ondernemerschap, saamhorigheid, transparantie in samenwerking zijn enkele kernwoorden die passen bij het nieuwe ontwerp van het logo. Ook in de kleursamenstelling is hier rekening mee gehouden. De kleuren geel en oranje geven een gevoel van warmte en zelfvertrouwen. Wij, als organisatie, ondersteunen onze maten op ondernemend en professioneel gebied. Blauw geeft een gevoel van heldere communicatie, stabiliteit en wilskracht, enkele drijfveren van Gelkinge. Na de presentatie was er ruimte om te spreken over de naamswijziging en samen te eten.

Gelkinge.nl

De lancering van onze nieuwe website is een mijlpaal in onze missie om informatie en diensten toegankelijker te maken voor zowel onze leden als het bredere publiek. Het biedt een platform voor het delen van kennis, het bevorderen van samenwerking, en het benadrukken van de uitgebreide expertise binnen ons collectief.

Deze vernieuwing is het resultaat van de toewijding en het harde werk van iedereen bij Gelkinge en Puuridee. We hebben nauw samengewerkt om een identiteit te creëren die echt weerspiegelt wie we zijn en waar we voor staan. Onze nieuwe naam en huisstijl zijn niet alleen een weergave van onze groei en evolutie als collectief, maar ook van onze ambitie om een leidende rol te spelen in de toekomst van de gezondheidszorg.

We nodigen iedereen uit om onze nieuwe website te bezoeken en meer te ontdekken over Gelkinge, onze specialisten, en hoe we samenwerken om de zorg beter te maken. Samen zetten we ons in voor een gezondere toekomst voor iedereen. Welkom bij Gelkinge: samen sterk in zorg.